Detalii tehnice

Prezentare

În cadrul Centrului de Cercetare IFOR, inginerii noștri au conceput varianta de funicular FPU500 cu transmisie hidrostatică. Fiabilitatea a fost crescută prin ramforsarea căruciorului și înlocuirea transmisiei mecanice cu transmisia hidrostatică. Aceasta asigură variația continuă a raportului de transmisie pentru a asigura echilibrul optim cuplu-turație la tambur. Comanda tamburilor se realizează cu ajutorul unui joystick cu o axă, care asigură rotația într-un sens sau altul a tamburului, având un raport de transmisie proporțional cu unghiul imprimat manetei. De asemenea, joystick-ul este prevăzut cu un buton care scade sensibilitatea manetei, asigurând o precizie mai mare de control în gama de turație mică și cuplu ridicat. Astfel, transmisia hidrostatică asigură un control flexibil al sarcinii și îi permite operatorului să aleagă raportul turație-cuplu optim aplicației.
De asemenea funicularul FPU500H se poate folosi și la unele lucrări în platformele primare, depozite, centrele de sortare și preindustrializare a lemnului, șantierele de construcții, fiind un utilaj foarte versatil.

AVANTAJELE CONCEPTULUI:

  • variația continuă a vitezei de tragere
  • reducerea șocurilor la schimbarea sensului de tragere a cablului
  • reducerea poluării fonice (zgomotului) prin înlocuirea transmisiei mecanice a cutiei de viteze și a inversorului cu transmisia hidraulică (mult mai silentioasă).

PARAMETRII TRANSMISIEI HIDRAULICE:
  • capacitate pompă: 28 cm3
  • capacitate hidromotor: 110 cm3
  • rmoment maxim: 2700 Nm
  • presiune maximă: 415 bar

Stiri si noutati

iun. 04, 2024

IRUM – prezență tactică la expoziția de tehnică militară

Prezența companiei IRUM la expoziția de tehnică militară BSDA (Black

mai 27, 2024

Fabrica IRUM vizitată de Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

IRUM, singurul producător român de tractoare agricole și utilaje forestiere,

Vezi toate noutățile

    Cere ofertă