Fermieri premiați de IRUM la Gala Fermierilor Români din Târgu-Mureș
IRUM a fost din nou în mijlocul fermierilor din România și a sărbătorit alături de ei rezultatele excelente în agricultură. În cadrul evenimentului Gala Fermierilor Români din Târgu-Mures, aflat la cea de-a doua ediție, au fost premiați fermieri din județele Mureș, Harghita, Covasna, Cluj, Bistrița Năsăud, Alba, Sibiu.
IRUM a premiat fermieri la categoria rezultate foarte bune. Pentru câștigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în această perioadă, când activitatea fermierilor este una de importanță crucială, este un moment foarte special. Premiile recunosc și recompensează excelența, încurajează inovarea și creează un mediu de lucru care inspiră creativitatea, calitatea, seriozitatea și schimbul de bune practici, crearea locurilor de muncă, implicarea în comunitate, tinerii fermieri, dar și femeile din agricultură.
De asemenea, au fost purtate dezbateri alături de fermieri, autorități și companii conexe pentru a găsi cele mai bune soluții pentru aceste momente de încercare, dar și pentru a descoperi oportunitățile pe care le pot avea.
George Chiriță, director comercial IRUM, declară despre producția de tractoare românești, următoarele:
„Cred că putem număra pe degetele de la mâini companiile românești care au reușit să treacă cu bine pasul tenebru al intrării în democrație și care mai activează în prezent. Cred că sunt suficiente degetele de la o mână să enumerăm companiile românești ( aici discutăm de capital 100% românesc), care se pot mândri cu o istorie de 70 de ani și care, în momentul de față, sunt un vârf de lance al economiei românești. Sunt fapte, sunt date care probabil la primul impact nu ne transmit complexitatea lucrului bine făcut, nici măcar poate zecile de mii de utilaje produse în 70 de ani, răspândite în 4 continente și peste 35 de țări. Aceste date ne vor transmite realitatea doar dacă acceptăm ideea de a ne lăsa cuprinși de analiză și de a vizualiza pentru câteva minute ce înseamnă să activezi într-un domeniu în care tehnologia se schimbă de la an la an, dacă vizualizăm că în fapt un utilaj este compus din cel puțin 10.000 de piese care trebuie proiectate astfel încât să facă față celor mai drastice condiții climatice și celor mai inaccesibile terenuri și care în același timp trebuie să respecte normele de poluare și mediu înconjurător, toate, asigurând totodată siguranța și protecția utilizatorilor în exploatare. “
Evenimentul a fost organizat de PriaEvents, sub egida Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA și AFIR, având loc în data de 27 ianuarie la Universitatea Sapienția din Târgu-Mureș. Pentru ca fermierii să fie la curent cu cele mai noi inovații de la Irum, au fost expuse în cadrul evenimentului un Tagro 102 cu încărcător frontal și furcă de paleți, un TAG 60C și o semănătoare Maschio Gaspardo MT6.